Banner

6 tips om de ruimte van een kamer visueel te verhogen

- Blog, Tips, Home

 

In een eerder artikel gaven wij je diverse tips om je kleine ruimtes te optimaliseren door ze functioneel in te richten. Maar zijn er ook trucs die kunnen worden gebruikt om de ruimte van een kamer visueel te vergroten?

1. Kies de goede kleur voor de muren

Dankzij de keuze van de kleur die op de muren wordt aangebracht, is het niet alleen mogelijk om een appartement of een kamer waarin geleefd wordt lichter te maken, maar het zal ook een indruk van grootheid geven. Lichte kleuren staan bekend om hun illusie van ruimte. Kies voor je interieur koude pastelkleuren zoals geelwit, crème of lichtblauw. Deze trendy kleuren creëren een Scandinavische sfeer in je woonkamer, kamer of keuken en geven ze een heldere toets. Maar let er op dat de muren en de inrichting niet in één kleur zijn! Als de muren wit zijn geverfd, gebruik dan meubels met een vleugje kleur zoals bijvoorbeeld een grijze bank. Op deze manier speel je met contrasten en dat geeft een evenwichtige dimensie aan de levensruimte. 

2. Gebruik behang dat de impressie van ruimte geeft

Aarzel niet om met behang te spelen om een gevoel van ruimte te creëren. Als het het motief goed wordt gekozen, kan dat een uitstekende ruimtelijke indruk geven in een kamer. Meerdere mensen zullen verbaasd zijn over de ruimte die je door deze techniek lijkt te hebben « gewonnen »!

3. Speel met spiegels om de illusie van een grotere ruimte te creëren

Door spiegels wordt het natuurlijke licht in een ruimte weerkaatst, wat de kamer lichter maakt. Hiertoe worden ze tegenover de ramen geplaatst. Men kan ook spelen met spiegels om de de hoogte van de kamer te vergroten of hem breder te laten lijken. Het gebruik van spiegels in de keuken, in plaats van een patroon of mozaïek op de muren, geeft een indruk van een grotere ruimte.

4. Kies de ideale verlichting

Als het gaat om het verlichten van een kamer, denken we vaak aan verlichting die geplaatst wordt op het plafond. Het is echter het beste om het plafonnière links te laten liggen en indirecte verlichting te gebruiken. Speel met indirecte verlichting met behulp van verschillende kleine lichtbronnen in de vorm van vrijstaande lampen of muurlampjes. Zet je kleine armaturen op je meubels om een gezellige en warme sfeer te creëren.

5. Gebruik contrasten

 

6. De diepte benadrukken

 
Search

Categories

< Terug