Banner

8 tips om kleine ruimtes te maximaliseren

- Blog, Tips, Home

Kleine ruimte inrichten: 8 tips

“Het is onmogelijk om een kleine ruimte in te richten!” zeg je tegen jezelf als u uw nieuwe appartement ontdekt of als u de inrichting van je woonkamer wilt aanpassen. Toch zijn er veel trucs om van deze uitdaging een succes te maken.

Voor elke transformatie of ontwikkeling moet men allereerst rekening houden met de grootte van de kleine ruimte of de woning in zijn geheel. Afhankelijk hiervan bekijken we verschillende oplossingen om de kleine ruimte in te richten.

Er is geen ideale oplossing die toe te passen is in elke situatie. Het hangt helemaal af van de grootte van je woonkamer of van je huis. Maar geen paniek, we hebben een paar tips geselecteerd om je te helpen de kleine ruimte in te richten.

 

1. Gebruik moduleerbare meubels

Als iedere vierkante meter belangrijk is, moet je zeker geen ruimte verspillen met meubels die onnodige ruimte innemen. Bijvoorbeeld: door het gebruik van stapelbare taboerets in een kleine keuken of eetkamer voorkom je dat de ruimte vol staat met te zware of te volumineuze meubels. Transformeerbare meubels kunnen een ander alternatief zijn om je ruimte te optimaliseren.

 

2. Kies liever kleine meubels

Je beschikt al over heel weinig bewoonbare ruimte en deze wordt steeds kleiner als u te veel meubels zet. Door gebruik te maken van lage meubels kan u uw spullen een plaats geven en tegelijk wat ruimte overhouden. Dit voorkomt de indruk van verstikking in een toch al kleine kamer. Een goede tip om ruimte te besparen is om te kiezen voor schuifdeuren, zodat er geen ruimte nodig is voor het openen van deuren.

 

3. Hoge bedden

Als uw plafond hoog genoeg is kan je een hoogslaper plaatsen. Zo win je ruimte voor een kleine werkplek of een relaxruimte!

 

4. Lades onder het bed

Een goede tip om ruimte te besparen: plaats lades onder het bed. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en je kan er dingen in opbergen, zodat je ruimte in de kamer kunt vrijmaken.

Er zijn vele lage boxen te verkrijgen, maar de handige harry kan ze gemakkelijk zelf maken; het gewenste aantal laden, precies passend in de beschikbare ruimte.

 

5. Deel de ruimtes met behulp van schuifdeuren of gordijnen

Door een gordijn of een schuifdeur te gebruiken, win je ruimte omdat je geen rekening meer hoeft te houden met ruimte voor het openen van een deur. Bovendien kan deze truc gebruikt worden om een object te verbergen, bijvoorbeeld een wasmachine.

 

6. Muurelementen

Muurplanken of -kastjes zijn een goed alternatief voor meubels of staande kasten. In etagères kan je bijvoorbeeld boeken of decoratieve objecten kwijt.

 

7. Gebruik iedere beschikbare ruimte

Wanneer je in een kleine woning woont, telt elke vierkante meter. Om een kleine ruimte zo effectief mogelijk in te richten, kan je bijvoorbeeld een garderobe of een bibliotheek onder de trap maken of de ruimte in de hoogte gebruiken om een miniklerenkast te realiseren.

 

8. Speel met de decoratie

De keuze van de kleuren op muren, de toevoeging van spiegels of het gebruik van armaturen, kan je helpen om een ​​illusie van een grotere ruimte te creëren. Kies voor lichte en koude pastelkleuren op de muren zoals geelwit, crème, lichtblauw of poederroze. Het kiezen van deze kleuren is een goede tip om meer licht te krijgen.

Als je de kleur van je muren niet wil of kan veranderen, kan je spelen met spiegels door ze tegenover een raam te plaatsen. Op deze manier zullen ze niet alleen het natuurlijke licht in heel de kamer weerkaatsen, maar visueel zullen ze ruimte aan je leefruimte toevoegen.

Tenslotte zijn grote plafondlampen een uitstekende manier om het gevoel van ruimte te vergroten.

Als je geen grote lampen hebt, geen paniek! De plaatsing van kleine lichtbronnen op muren of op meubels stelt je in staat om hetzelfde effect te creëren, terwijl je een gezellige sfeer schept.

 

Let op:

  • Als je op zoek bent naar inspiratie, kan ons Pinterest-account je helpen bij het vinden van leuke ideeën voor de inrichting van een kleine kamer of ruimte
  • Een laatste tip: haal alle objecten weg die in de weg staan. Sla ze op in een meubelopslag, dat is een praktische én efficiënte oplossing!common.Search

common.Categories

< Terug