Banner

Verbeter en stimuleer het einde van telewerken voor je werknemers

- Blog

 

Met de heropening van België gaan ook de werknemers weer aan het werk. Hoewel sociaal contact meer dan ooit nodig is, kan de terugkeer naar de werkplek ingewikkeld zijn voor zowel werknemers als bazen. Om te voorkomen dat al deze angsten en ongerustheid de sfeer en de kwaliteit van het werk weer beïnvloeden, volgen hier 3 tips waarmee je de hervatting van de face-to-face kunt vergemakkelijken.

 

- Verbeter je werkruimte door een zen en geoptimaliseerde omgeving te creëren

Het is tijd om weer aan het werk te gaan en de gezondheidstips toe te passen. Maar hoe houd je je werkruimte zen en respecteer je toch de richtlijnen van de overheid?

 

Bron: Pexels

 

Zeg hallo tegen de planten! Het is bekend dat vegetatie op kantoor de creativiteit, de concentratie en dus de productiviteit verhoogt. Naast deze voordelen verbetert het ook de luchtkwaliteit door CO2 te absorberen. Maar de bekendste troef is ongetwijfeld het vermogen om stress te verminderen, met name door een meer gastvrije en ontspannende omgeving te creëren. Het is dus een goede methode om de gezondheid en het moreel op peil te houden, vooral omdat het niet duur is. Aloë vera, chlorophytum en ficus, bijvoorbeeld, worden aanbevolen omdat ze weinig onderhoud vergen en je kantoor opfleuren. Maar pas op dat ze niet doodgaan!

Naast vegetatie is het belangrijk om je werkruimte sober en georganiseerd te houden. Om dit te doen, moet je de werkruimten van je werknemers ontruimen, prioriteiten stellen en nagaan wat bij de hand moet worden gehouden en wat kan worden opgeslagen om later terug te vinden (of niet, wat dat betreft). Er is niets stressvoller voor je werknemers dan stapels dossiers en bestanden in je kantoor te zien terwijl je ze ook gewoon bij Boxify kunt opslaan. Je kunt ze laten bezorgen zodra je ze nodig hebt, en het zal gezonde kantoren en vrij verkeer mogelijk maken.

 

- Respecteer de hygiënische regels en de grenzen van elke persoon

Niet meer kussen en handen schudden als je je collega's 's morgens ontmoet. Het is tijd om naar elkaar te knikken om hallo te zeggen.

 

Bron: Pexels

 

Om in je kantoor te kunnen blijven, moet je de sanitaire regels volgen. Deze regels omvatten sociale distantie, maar niet alleen. Je moet je ook houden aan de sanitaire voorschriften van de lokalen en aan de regels voor het dragen van maskers. Als je alleen bent in een kantoor kun je je masker afzetten, maar dat is niet het geval in open kantoren en co-working spaces. Ook is niet iedereen even comfortabel met de huidige situatie en willen sommigen meer afstand om zich veilig te voelen. Dus zorg ervoor dat je ieders grenzen respecteert. Om je werknemers tijdens deze pandemie gerust te stellen en te steunen, informeer je hen over de regels die je invoert en herinner je hen aan de stappen die ook zij moeten nemen. De naleving van deze maatregelen zal bijdragen tot de continuïteit en de ontwikkeling van het persoonlijke werk van je werknemers. 

 

- Organiseer teambuilding- of afterworkevenementen om je teams samen te brengen

Wil je je teams samenbrengen en de relaties tussen werknemers opnieuw opbouwen? De uitvoering van teambuildingactiviteiten is essentieel na zoveel tijd apart te hebben doorgebracht en het is meer dan ooit tijd om de teams opnieuw te motiveren!

 

 

Er is geen betere manier om teamgeest op te bouwen dan een gemeenschappelijke activiteit met een gedeeld doel te doen. Hier zijn enkele ideeën om je te inspireren: een pingpongtoernooi om de competitieve geest van je team te onthullen, een moordfeest om na te denken en het mysterie op te lossen of een Netflixfeest om plezier te maken met respect voor de veiligheidsafstanden. Als je geen tijd hebt om een teambuildingactiviteit te organiseren, kun je ook een beroep doen op een bureau dat gespecialiseerd is in teambuilding en dat voor jou de ideale activiteit zal zoeken en organiseren. 

Als je niet van het idee houdt om deel te nemen aan een teambuildingactiviteit, kun je altijd een eenvoudige afterwork doen met je werknemers. Het idee van een after work is samen te komen om onder het genot van een drankje op een vriendschappelijke manier te discussiëren en ideeën uit te wisselen. 

Het zal je team samenhangender maken dan ooit!

(Als je een werknemer bent, stuur dit dan naar je baas).
common.Search

common.Categories

< Terug